Događaji

21. travnja

U Osnovnoj školi Zadarski otoci održat će se županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2023."

U Osnovnoj školi Zadarski otoci održat će se županijsko natjecanje
AK Zadar

Ovu prometno-edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

U Zadru natjecanje provodi Autoklub Zadar, u suradnji s Policijskom upravom Zadar te školom domaćinom, OŠ Zadarski otoci.


Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola, s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.


Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju).

 

Također, Zadar je domaćin ovogodišnjeg Državnog natjecanja "Sigurno u prometu 2023." koje će se održati od 23. svibnja do 26. svibnja 2023. 


OKVIRNI VREMENIK:
do 10:00                   Okupljanje sudionika natjecanja (u školskoj dvorani)
10:15                        Otvaranje natjecanja
10:30 do 13:00         Natjecanje
13:30 – 14.00           Objava rezultata

 


Ukupno je prijavljeno 8 OŠ (OŠ Zadarski otoci, OŠ Smiljevac, OŠ Krune Krstića, OŠ Š. Kožičića Benje, OŠ Stanovi, OŠ J. Barakovića, Ražanac, OŠ V. Nazora, Škabrnja, OŠ Svetog Filipa i Jakova).


Broj pozvanih učenika je 32 (16 dječaka i 16 djevojčica) i dolaze u pratnji 8 mentora. 

 

Više o natjecanju pronađite na linku.


Reci što misliš!