Događaji

22. travnja

Ovu subotu u Starigradu prigodna fešta povodom dana Sv. Jurja

Ovu subotu u Starigradu prigodna fešta povodom dana Sv. Jurja
Ivan Čorić

Ususret blagdanu Sv. Jurja i povodom Dana Općine Starigrad, ove će se subote, 22.travnja u Starigradu, održati raznovrstan kulturno-zabavni i gastro program.

17:30 sati: Kazalište Smješko – dječja kazališna predstava Plavi planet

18:20 sati: Djeca pjevaju, glume i plešu – nastupi djece Dječjeg vrtića Osmijeh i Osnovne škole Starigrad (Mali Podgorci – pjesme i plesovi Podgorja, predstavljanje narodne nošnje Podvelebitskog kraja, plesno-scenska izvedba Timber, što je smijeh?, Legenda o kralju Pasoglavu, Podgorska svadba, predstavljanje projekta Kišobrani i dr.)

 

19:00 sati: Kapela Paulina Warasdin – nastup mješovitog pjevačkog zbora iz Varaždina

19:30 sati: Tradicija kroz pjesmu i ples – nastup KUD-a Podgorac i ženske klape Arija

 

20:00 sati: Gastro kutak – degustacija za sve posjetitelje, kuhaju chef Renato Kraljev (Okusi baštinu) i članovi Lovne jedinice Starigrad

21:00 sat: koncert grupe DiLema

 

Za našu Petru - u sklopu programa održava se i humanitarna akcija prikupljanja sredstava za nastavak liječenja mlade Petre Adžić.

Program se održava u organizaciji Općine Starigrad i Turističke zajednice općine Starigrad.

 

U nedjelju 23. travnja, na sam blagdan Sv. Jurja, u istoimenoj crkvi u Starigradu sveta misa počinje u 10:30 sati te koncert pučkih glagoljaških napjeva u 18:30 sati.

 

Uz navedeni program, povodom Dana planeta Zemlje, 22. i 23. travnja održava se i kampanja PLASTIC FREE u organizaciji Javne ustanove NP Paklenica, a uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Zainteresirani mogu sudjelovati u zanimljivim radionicama „Kako živjeti bez otpada“, a prijaviti se mogu putem linka na mrežnim stranicama Parka.


Reci što misliš!