Događaji

dan županije

Plenković: U sedmogodišnjem proračunskom razdoblju EU ima sredstava za projekte i u Zadarskoj županiji

Plenković: U sedmogodišnjem proračunskom razdoblju EU ima sredstava za projekte i u Zadarskoj županiji
PIXSELL

U Punta Skali održava se Svečana sjednica Zadarske županije u povodu 30 godina njezina postojanja. Sudjeluju brojni gosti, a među 300-tinjak uzvanika su i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministri Davor Filipović i Šime Erlić, saborski zastupnici te umirovljeni general Ante Gotovina.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u obraćanju nazočnima istaknuo je kako je Hrvatska u 2023. ušla kao članica Schengena i eurozone što će itekako utjecati i na ovogodišnju turističku sezonu čemu idu u prilog i podaci u prva tri i pol mjeseca ove godine koji su bolji nego lani. 

Svečana sjednica Županijske skupštine povodom 30. godišnjice osnutka Svečana sjednica Županijske skupštine povodom 30. godišnjice osnutka Zadarske županije

Premijer je istaknuo kako smo unatoč dvama krizama- pandemiji i ruskoj agresiji na Ukrajinu bilježili gospodarski rast. 

Dodao je kako je u sedmogodišnjem proračunskom razdoblju Europske unije ima sredstava za projekte i u Zadarskoj županiji - od projekta hospicija u Babindubu do vodovodizacije vrijedne 239 milijuna eura. 

Plenković je podsjetio i na pomoć građanima i gospodarstvu u zadnje tri godine vrijedne više od 6 milijardi eura, subvencije u troškovima energije i goriva te na činjenicu da su rasle place i mirovine te kreditni rejting hrvatske koji ima investicijski status.


Reci što misliš!