Događaji

dan županije

Božidar Longin: Naš je napredak plod političke stabilnosti koju smo imali svih ovih 30 godina

Božidar Longin: Naš je napredak plod političke stabilnosti koju smo imali svih ovih 30 godina

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u Punta Skali obilježena je 30. godišnjica osnutka naše županije. Svečanoj sjednici, na kojoj su se dodijelile nagrade ovogodišnjim laureatima, prisustvovao je i premijer Andrej Plenković te dvojica ministara Davor Filipović i Šime Erlić, ali brojni drugi uglednici.

U uvodnom govoru župan Božidar Longin istaknuo je kako je 30 godina razdoblje kroz koje smo se morali boriti na razne načine:

„Hvala svima koji su ovih 30 godina dali doprinos našoj županiji jer je ovaj napredak plod političke stabilnosti koju smo imali svih ovih 30 godina.Zadarska županija i dalje bilježi rekordne brojke zaposlenosti. Krajem ožujka imali smo više od 60 tisuća zaposlenih što je za gotovo 3 tisuće više nego godinu ranije. Slobodno možemo reći  – iza nas je do sad najuspješnija godina po svim gospodarskim pokazateljima, . Rekordne brojke bilježe Zračna luka Zadar, luka Gaženica, a uz turizam dodatan iskorak ostvaren je u sektorima marikulture, pomorskog prometa, te u nizu drugih gospodarskih grana, prvenstveno onih izvozno orijentiranih”, pohvalio se župan te dodao da je županija veliko gradilište zbog brojnih infrastrukturnih projekata koji su u tijeku.

“Brendiramo našu županiju kao turističku i gastro destinaciju skupa s Turističkom zajednicom grada Zadra. Projektima nastojimo postići sve zacrtane ciljeve što možemo zahvaliti pomoći naše Vlade i premijeru Andreju Plenkoviću. U slijedećem programskom razdoblju EU, Zadarska županija bit će spremna. Radit će se na jačanju lučke i željezničke infrastrukture, a naročito na Zračnoj luci Zadar. Nagrađivani laureati doprinijeli su razvoju Zadra i naše županije i oni s razlogom zaslužuju priznanja za svoj uloženi trud i doprinos”, kazao je Longin.

Nagradu za životno djelo dobio je će Erik Pavin (područje gospodarstva, ugostiteljstva, turizma, sporta, kulture i humanitarnog rada), a godišnje nagrade za postignuća ostvarena u 2022. godini dobili su će Petar Logar (područje vatrogastva), Gimnazija Vladimira Nazora – Školsko sportsko društvo Vladimir Nazor (područje športa), Matej Nevešćanin i Šime Perić (područje športa), OLIMP d.o.o za proizvodnju i trgovinu (područje gospodarstva) Udruga a cappella pjevanja A.K.A. Crescendo (područje kulture i umjetnosti), Sveučilište u Zadru (područje znanosti i obrazovanja), Josip Pulja (područje športa, tjelesne kulture i ostala područja društvenog života), Anamarija Botica Miljanović (područje kulturno prosvjetnog rada, društvenog i humanitarnog rada), Nogometni športski klub Sveti Mihovil (područje sporta i odgoja djece i mladih) te Šime Fantela i Mihovil Fantela (područje sporta).


Reci što misliš!