Događaji

25. travnja

U Starigradu se nastavlja projekt Okusi baštinu, u utorak Gastro radionica za ugostitelje by ŠKMER

U Starigradu se nastavlja projekt Okusi baštinu, u utorak Gastro radionica za ugostitelje by ŠKMER
D. Denona

Jedno od prvih događanja je gastro radionica za ugostitelje koju ove godine izvodi ŠKMER - Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih zemalja

Turistička zajednica općine Starigrad najavljuje niz novih događanja u sklopu 2.faze projekta OKUSI BAŠTINU kojega će tijekom 2023.g. provoditi u partnerstvu sa Općinom Starigrad. 

Jedno od prvih događanja je gastro radionica za ugostitelje koju ove godine izvodi ŠKMER - Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih zemalja  a na kojoj će sudionici imati priliku upoznati i degustirati tradicionalna kao i moderno interpretirana jela na bazi morskih plodova i velebitskog bilja. 

Radionica se održava u utorak 25. travnja sa početkom u 12 sati u turističkom naselju Alan u Starigradu. Broj mjesta je ograničen te se zainteresirani za sudjelovanje trebaju prijaviti u Turistički ured TZO Starigrad putem telefona 369 245 ili e-mail adrese: info@rivijera-paklenica.hr

Ovom događaju prethodila je gastro prezentacija u sklopu programa povodom blagdana Sv. Jurja 22. travnja, kada je jela na bazi proizvoda lokalnog ribarstva i marikulture sa naglaskom na školjke za sve posjetitelje pripremao chef Renato Kraljev. 

Projekt Okusi baštinu u svojoj 2. fazi donosi sveukupno 5 gastro manifestacija, 5 edukativnih radionica te jedno rješenje virtualne stvarnosti sa prikazom prirodne, kulturno-maritimne baštine područja Tri mora na kojemu djeluje istoimena Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (LAGUR):

25.04. Gastro radionica za ugostitelje by ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih zemalja),

27.05. Ribarske tradicije – tradicije soljenja, mariniranja i sušenja ribe - radionica i degustacije,

17.07. Gastro priča o dagnji – gastro prezentacija i degustacije,

14.08. Čarobni morski svijet – edukativno-zabavna radionica za djecu,

14.-15.08. Blagdan Velike Gospe – gastro prezentacije i degustacije, 

08.09. Blagdan Male Gospe – gastro prezentacije i degustacije,

03.07. Starigrad, 15.07. Rovanjska  i 21.07. Posedarje – Tri mora oko nas – noćne izložbe fotografija u izvedbi  Društva istraživača mora 20.000 milja.

Program svih događanja može se naći na linku https://www.rivijera-paklenica.hr/dogadanja

Svrha projekta je kroz raznovrsna događanja (show cooking, radionice, izložbe, moderne tehnologije)  upoznati lokalnu zajednicu i posjetitelje sa maritimnom baštinom područja uz jačanje vrednovanja, zaštite i promocije lokalne kulturne-maritimne baštine te tradicije ribarstva i marikulture, a uz to obogatiti turističku ponudu destinacije.  Sva događanja su za sudionike i posjetitelje besplatna.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u okviru LAGUR Natječaja Mjera 2.2. „Potpora vrednovanju, zaštiti i promociji kulturne-maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture“.


Reci što misliš!