Događaji

u izvedbi pomaže i HGSS

Planinarsko društvo Paklenica poziva na novu Opću planinarsku školu

Planinarsko društvo Paklenica poziva na novu Opću planinarsku školu

Škola daje osnovno obrazovanje iz planinarstva kako bi se njeni polaznici znali sigurnije kretati u planini i bolje snaći u slučaju nezgode, upoznali s prirodom u kojoj će uživati, time i produbili svijest o potrebi njenog očuvanja.

Opću planinarsku školu organizira Planinarsko društvo Paklenica od 2005. godine, a u izvedbi škole pomaže i HGSS Stanica Zadar. 

Opća planinarska škola temelj je i uvjet za škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinizam, speleologija, vodička služba). Gradivo škole temelji se na programu Hrvatskog planinarskog saveza, a podijeljeno je u dvije cjeline: teoretsku i praktičnu (vježbe u planini tijekom vikenda).  

Praktični dio odvijat će se kroz  8 izleta, od toga 5 izleta po 2 dana, a 2 jednodnevna izleta te jedan trodnevni izlet. Teoretski dio sastoji se od 20 predavanja koja će se održavati dijelom u prostorijama PD Paklenice (Majke Margarite 6), a dijelom u prostorijama HGSS-a Stanice Zadar (Andrije Hebranga 11a) s početkom u 18:00h. Predavači i instruktori su iskusni planinari, vodiči, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, liječnici, članovi HGSS-a.

Polaznici škole mogu biti isključivo članovi osnovnih planinarskih udruga članica HPS-a s plaćenom članarinom za tu godinu i s navršenih 15 godina, a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili staratelja.

ZAVRŠNI ISPIT I DIPLOMA:

Po završetku predavanja i vježbi polaznici škole polažu ispit pred komisijom sastavljenom od predavača. Ispitu mogu pristupiti polaznici koji su prisustvovali barem 70% vježbi i predavanja. Polaznicima koji su uspješno završili školu uručit će se diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi.

KOTIZACIJA:

Kotizacija za Opću planinarsku školu iznosi 70 € (527.42 HRK).
U kotizaciju su uključeni:

Organizacija škole
Pomoćno uže od 6 metara
Planinarski udžbenik

U kotizaciju nisu uključeni:

Troškovi izleta (prijevoz i hrana)

UPISI:

Prijave za upis možete slati na email: ops2023@pdpaklenica.hr

BROJ SUDIONIKA JE OGRANIČEN 

Napomena: Polaznici škole obavezni su biti članovima HPS-a. Što znači da moraju biti članovi neke osnovne planinarske organizacije (planinarsko društvo ili klub) koja je registrirana pri Hrvatskom planinarskom savezu, te moraju imati podmirenu članarinu za tekuću godinu.

INFORMACIJE:

Sve informacije možete dobiti na email: ops2023@pdpaklenica.hr ili od voditelja škole (Milan Terman 098 951 1075 - po mogućnosti zvati iza 16 h)

Više informacija na poveznici


Reci što misliš!