Događaji

Radovima nema kraja

Križanje Hrvatskog sabora i Puta Biliga: radovi se produžuju, normalizacija prometa tek u travnju

Križanje Hrvatskog sabora i Puta Biliga: radovi se produžuju, normalizacija prometa tek u travnju
Novi radio Zadar

Iako je najavljeno kako će radovi na rekonstrukciji raskrižja Ulica Hrvatskog sabora s Putom Biliga biti gotovi ovog ožujka, po dobrom poznatom hrvatskom pravilu, oni će se ipak produžiti.

Nestrpljivi građani morat će se još malo strpiti jer ovo stanje čeka ih još narednih mjesec dana.

- Radove izvode tvrtke Kruševo-put, zagrebačka Ingra i Mežnar građevinske usluge iz Duge Rese koji su od Hrvatskih cesta tražili produženje roka za mjesec dana, potvrdio nam to Mario Pinčić, voditelj tehničkog sektora ispostave Zadar koji je istaknuo kako su radovi u završnoj fazi.

- Trebalo bi još najmanje mjesec dana do završetka, odnosno nešto manje, međutim izvođač je podnio zahtjev za produljenje roka. Prijedlog je trenutno na obradi u Zagrebu u Upravi Hrvatskih cesta. Po mom iskustvu, mislim da će biti odobreno obzirom da imaju legitimne razloge. Radi se o tome da pozicija većeg broja instalacija koje se nalaze u trupu ceste ne odgovara položajima predviđenim projektima, pojasnio je.

 

O normalizaciji prometa na rekonstruiranom križanju koja se očekuje u prvim danima travnja, Pinčić je odgovorio:

- Po novom prijedlogu, konačan rok za sve radove bit će 15. travnja što bi obuhvatilo i uređenje okoliša, postavljanje potpune horizontalne i vertikalne signalizacije nakon čega bi prije svega toga trebali uslijediti ovi drugi radovi koji bi trebali omogućiti normalan promet.

 

Navedeni radovi vrijedni su 6.416.369,50 kuna (bez PDV-a).


Reci što misliš!