Događaji

gotovo jednoglasna odluka

Strukovna škola počinje s projektom izgradnje dvorane

Strukovna škola počinje s projektom izgradnje dvorane
Dino Stanin/PIXSELL

Nakon više od godinu i pol dana usvojen je Prijedlog Odluke o izradi II. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra.

Svi su vijećnici bili za, a samo je bio suzdržan SDP-ov Nino Mrčela.

Glasovanju u kojem su svi dakle bili na istoj strani je, naravno, prethodila dvosatna svađa.

HDZ-ovi vijećnici prigovarali su većinskoj oporbi da su zbog njihovih prigovora izgubljeni brojni mjeseci, a oporba je odgovorila da su u međuvremenu uvjereni do ravnatelja Strukovne škole Tihomira Tomčića da će spriječiti betonizaciju i preizgrađenost atraktivnog prostora kod ove srednje škole.

SDP-ov Daniel Radeta također je spomenuo Tomčića:

- Ravnatelj me je kupio jednom rečenicom - da je spreman da svojim profesorima i učenicima braniti Vruljicu da kroz nju ne prođe četverostrana cesta, rekao je.

Gradonačelnik Branko Dukić je komentirajući oporbene strahove da će se kroz ove izmjene DPU-a "provući" prometnica koja će uništiti Vruljicu kazao da će o sljedećim koracima poput prometnice glasovati na sljedećim izmjenama, a ovaj korak i usvajanje ove točke bilo je nužno da se počne s projektom izgradnje školske sportske dvorane.

Pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap pozvao je oporbene vijećnike da angažiraju stručnjaka koji će im objasniti stavke u Prostornom planu u kojem nema, dodao je, nikakve četverotračne ceste kroz Vruljicu.


Reci što misliš!