Događaji

KRŠNA LIGA

Brdsko-biciklistička uzbuđenja na stazi iznad Preka i Kali

Brdsko-biciklistička uzbuđenja na stazi iznad Preka i Kali
Marko Lorenzo Blaslov

Druga Enduro utrka Ugljan privukla je i ove godine više od 50 natjecatelja u četiri kategorije te mnogo zaljubljenika i ljubitelja/promatrača.

Atraktivnu brdsko-biciklističku utrku na stazi Završće – Brgačelj iznad Preka i Kali, koja se održala 12. veljače, organizirao je Biciklistički klub Macaklin iz Zadra, a suorganizatori su bili TZO Preko i TZO Kali.

- Mi kao suorganizatori veselimo se što se ovakva utka odvija kod nas zimi. Nadamo se da će iz godine u godinu utrka i sve što se događa oko nje rasti na zadovoljstvo natjecatelja i publike koja uživa u uzbuđenjima brdskog bicikliranja, komentirao je direktor TZO Preko Ivan Košta.

Rezultati Druge Enduro utrke Ugljan objavljeni su na mrežnoj stranici KRŠNE LIGE.

Enduro je oblik brdsko-biciklističkog natjecanja koje se sastoji od više etapa utrka spusta na kojima se mjeri vrijeme te prijelaznim etapama – transferima, na kojima se vrijeme ne mjeri. Cilj ovakvog tipa natjecanja je na mjerenim etapama (spust) imati što bolje vrijeme, a pobjednik je onaj koji na kraju svih etapa ima zbirno najbolje vrijeme. Spustovi su iz perspektive vožnje tehnički vrlo zahtjevni dok transferi stavljaju naglasak na izdržljivost i kondiciju.


Reci što misliš!