Događaji

Pročelnik za školstvo

Nekić izbačen sa sjednice GV-a. Vučetić: Neviđeni izljev primitivizma, seksizma i šovinizma

Nekić izbačen sa sjednice GV-a. Vučetić: Neviđeni izljev primitivizma, seksizma i šovinizma
Dino Stanin/PIXSELL

“Udaljavam pročelnika Josu Nekića iz ove vijećnice, a ako je on ne želi napustit zvat ćemo zaštitare da ga udalje”, kazao je to predsjednik gradskog vijeća Mark Vučetić nakon verbalnog okršaja s pročelnikom Nekićem u koji se upleo i Enio Meštrović.

Sve je počelo pitanjem SDP-ove Danijele Vukoše koju je zanimalo koji vrtići plaćaju, a koji ne karte za kazališe. “Djeca koja idu u DV Sunce i Latica plaćaju karte za kazalište, dok ste nam vi pročelniče odgovorili kako djeca iz DV Radost ne plaćaju karte za predstave” kazala je Vukoša pa upitala pročelnika gdje su ti novci koje roditelji uplate za kazališne karte, prenosi Novi radio.

Nekić joj je sarkastično odgovorio: „To što roditelji uplate mi pokrademo!“

A onda se Nekić okomio i na prijatelja Enia Meštrovića koji radi u Znanstvenoj knjižnici.

„Enio Meštrović stavi svoga prijatelja, a onda ovdje dođe za govornicu i kaže kako mu je taj prijatelj došao plakati, a tamo bi trebao u Znanstvenoj knjižnici rješavati teške probleme, a dođe mu plakati na rame. Onda optužuje ravnateljicu kako ga je bacila u podrum” kazao je Nekić.

Nakon toga su se Nekić i Meštrović malo porječkali za govornicom, počelnik je s mjesta još dobacio pokoju riječ koja nije baš najbolje sjela predsjedniku vijeća koji ga je na kraju i izbacio sa sjednice. Vučetić je optužio Nekića za, kako je rekao, neviđeni izljev primitivizma, seksizma i šovinizma koji nije zabilježen u povijesti hrvatske politike.

Meštrović je spominjao Nekićev izgled na što je ovaj reagirao spominjući žene u uvredljivom kontekstu.

„Svi ovdje imamo mandat i može nam se tolerirati da umanjimo ljudskost. Ali kad ljudskost umanji i kad se u potpunosti prostituira čovjek koji je pročelnik za školstvo, za kulturu od sustava predškolstva do konzumenata kulturnih usluga i ponuda grada Zadra onda se prvorazrednom političkom skandalu. Jer nije riječ o političaru, a političari o njima odlučuju. Hoće li gradonačelnik reagirati i sankcionirati svog pročelnika u to ne ulazim“ zaključio je Vučetić.


Reci što misliš!