Događaji

Snježne radosti

Dalmatinci vikendom pohode malu ličku općinu Lovinac

Dalmatinci vikendom pohode malu ličku općinu Lovinac
Rina Travel

Oni koji vole snijeg ne moraju putovati daleko, već samo do male ličke općine Lovinac. Na čistom zraku mladi i stariji uživaju u snježnoj idili.

Uživati u prekrasnom sunčanom danu i snijegu, maknuti djecu od mobitela, zabaviti se sanjkanjem, kažu - neprocjenjivo je.

Kad snaga okopni, pomažu lokalni lički specijaliteti.

- Najviše gotova jela - gulaši s domaćim njokama, grah s kobasicom, kisali kupus dinstani, pizze, ćevapi, kaže Nevenka Domitrović, kuharica.Za one starije željne malo adrenalina tu je uzbudljiva vožnja "kvadovima".

- Organizacija vrhunska, napravili smo jednu rutu od 50 minuta i bilo je stvarno prekrasno. Organizacija super, cijena prihvatljiva, odlično. Od Zadra 30-40 minuta vožnje, idealno, rekao je Josip Pavlović, Zadar.Ponuda je raznovrsna, za svakoga ponešto.

- Može se voziti kvadom, ziplajn, ljudski stolni nogomet, bit će živa glazba, radionica izrada zmajeva za klince i puštanje zmajeva, rekao je Hrvoje Račić, voditelj sanjkališta.

Sve je više mladih koji se odlučuju na život u Lici.

 

Marina je Zagreb zamijenila Lovincem.

- Mala općina velikih ljudi. Prvenstveno smo suprug i ja došli zbog ljudi, način na koji su nas tu primili i prihvatili je nešto što je nama falilo u Zagrebu, gdje si u principu sam, rekla je Marina Špeha, iznajmljivačica.

Dolaskom u Liku ostvarila je svoje snove. Možda se za Marinom povedu i drugi jer Lika ima što ponuditi. Plodna zemlja puna rijetkog, zaštićenog, ljekovitog bilja, prirodni resursi i čist zrak, nešto su zbog čega je sve češće biraju kao poželjno mjesto za život.


Reci što misliš!