Ukusna jela i popularne cijene
Đir po gradu i Dani bakalara u zadarskim restoranima
Kao i uvijek tijekom prosinca, u zadarskim su restoranima krenuli Dani bakalara, vrijeme kad na svojim jelovnicima imaju jela od bakalara, tradicionalne božićne namirnice u Dalmaciji.
U sklopu ovogodišnjeg Đira po gradu možete isprobati zanimljivu ponudu bistroa Pjat u zadarskoj Varoši.
Njihova ponuda uključuje bruschettu s bakalarom, paštetu i kuglice od bakalara, bakalar bianco, bakalar na brudet, orzoto s bakalarom i hrskavom pancetom. Između ostalog, tu je i pašta s bakalarom i škampima, kao i ukusni domaći tortellini punjeni kremom od bakalara u umaku od tartufa.
Tradicionalni Dani bakalara traju i u zadarskom restoranu
Bruschetta. Novost je da na jelovniku imaju neka nova jela koja
će vam zasigurno privući pažnju. Zapečeni bakalar s krumpirima i
parmezanom prvo je što će vam privući pažnju, a tu je i brudet od
bakalara s porilukom i bakalar "bianco".
- Osim tradicionalnih jela, imamo i potpuno novo - odrezak od
svježeg bakalara na žaru s orzom i tikvicom u vinskom umaku. Neka
započne uživanje u blagdanskim mirisima po cijeloj ulici, dok se
mi radujemo vašim prvim komentarima na nova jela, poručili su iz
Bruschette.
Restoran Kornat će, pak, ugostiti vrhunskog hrvatskog chefa Hrvoja Zirojevića. On će 15. prosinca pripremati cijeli menu na temu bakalara. Tu će se naći vrlo zanimljiva jela - bakalar bianco s čipsom od guancialea, zatim paccheri punjeni dimljenim bakalarom, bakalar pašta fažol, pasticcio od bakalara i crema catalana.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
Izdvojeno
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Vjerojatno ste čuli da nije dobro za probavni sustav, no je li stvarno tako? Dobra vijest je da pijenje kave na prazan želudac nije nužno loše za vas, a vaš se želudac obično može prilagoditi i zaštititi.
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).