Događaji

Zemunik

"Život u susjedstvu" za bolje uvjete svakodnevnih izazova osoba s mentalnim oštećenjima

Projektom se provela adaptacija stana u Zemuniku Donjem, gdje su korisnici smješteni, a u kojem se adaptiralo 6 infrastrukturnih jedinica u okviru prizemlja i kata.

29.09.2022. u 11 h je u Općini Zemunik Donji održana Završna konferencija projekta "Život u susjedstvu", koji je uspješno priveden kraju.

Korisnik projekta je Dom za odrasle osobe Zemunik, dok je Općina Zemunik Donji partner u projektu.

Uspješnim završetkom odnosno provedbom projekta „Život u susjedstvu“ unaprijedila se kvaliteta življenja osoba s mentalnim oštećenjima kroz proširenje socijalne usluge organiziranog stanovanja Doma za odrasle osobe Zemunik. Cillj projekta je bio da se osobama s mentalnim oštećenjima omogući usvajanje novih znanja i vještina bitnih za njihov samostalan život i uključivanje u život zajednice.

Organizirano stanovanje je socijalna usluga kojom se odraslim osobama s mentalnim oštećenjem uz organiziranu stalnu ili povremenu pomoć stručne ili druge osobe, u stanu ili izvan stana želi osigurati osnovne životne potrebe, te socijalne, radne, kulturne, obrazovne, rekreacijske i druge potrebe. Projekt je omogućio povratak 4 korisnika u život lokalne zajednice kroz socijalnu uslugu organiziranog stanovanja u stambenoj zajednici, uz podršku i pripremu multidisciplinarnog stručnog tima Doma. Projektom se, stoga, provela adaptacija stana u Zemuniku Donjem, gdje su korisnici smješteni, a u kojem se adaptiralo 6 infrastrukturnih jedinica u okviru prizemlja i kata.

Na kraju konferencije svi sudionici imali su priliku obići predmetnu, obnovljenu nekretninu i dobiti uvid u obavljene radove, odnosno obnovljene jedinice.

Ukupna vrijednost projekta „Život u susjedstvu“ je 710.051,86 HRK, a sufinanciranje EU iznosi 100% vrijednosti projekta (710.051,86 HRK). Projekt je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 -2020. Razdoblje provedbe projekta je od 7. lipnja 2019. do 1. listopada 2022. godine.

Završna konferencija projekta “Život u susjedstvu” sufinancirana je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014- 2020, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Reci što misliš!