
Drugo izdanje Blue Fish Festivala u Kalima održat će se 17. - 19. lipnja. Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, koji često sebe naziva da je ribarev sin, te nagrađivani zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko.
Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od
naših
ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na
događaj u
kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari.
Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, koji često sebe naziva
da je
ribarev sin, te nagrađivani zadarski kuhari Josip
Vrsaljko i Tomislav
Karamarko.
Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku
kreativnost i
vještinu postaju izvrsna I ukusna jela koja nikog neće ostaviti
ravnodušnim.
Za tri kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od
6 jela. Da
doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator
Zadar Wine
Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz
zadarske
regije.
Novitet je sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s
kojima
Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna i
kada je
napravljeno prvo uzgajalište tune na Mediteranu.
Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a biti će i 2 koncerta, na
otvorenju
prvog dana u petak Matija Cvek, a zadnji dan nastupiti će Marko
Pecotić.
Da događaj bude dostupniji organiziran je prijevoz iz Zadra. S
Liburnske
obale voziti će brod Zrno. Polazak sva tri dana u 18.30 sati,
povratak s
brodom u 01.30. Za one kojima je to kasno dostupne su trajektne i
brodske
linija iz Preka. Od poprišta događanja samo pola sata pješke do
trajektne
luke.



