Događaji

od 23. do 25. svibnja

Otvorena vrata Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

Otvorena vrata Klasične gimnazije Ivana Pavla II.
Zadarska nadbiskupija

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. od 23. do 25. svibnja u vremenu od 9 do 15 sati organizira Otvorena vrata škole kada će zainteresirani učenici i roditelji moći bolje upoznati tu zadarsku školu

U nadolazećoj školskoj godini ova će gimnazija povećati broj učenika jer će se učenici osmoga razreda u prvom razredu, osim u dosadašnja dva odjeljenja klasične gimnazije, moći upisati i u odjeljenje opće gimnazije, za što je škola dobila odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U ponedjeljak 23. svibnja bit će predstavljen novi broj školskoga lista „Bolji svijet“ s početkom u 9:45 sati.

Uz već znane sadržaje iz učeničkoga života i života škole, gdje učenici pišu o onome što im je novo, važno i zanimljivo, u temi broja Zadarski murali „Bolji svijet“ donosi 37 fotografija murala i razgovor učenice 4. b razreda Klare Sorić „Zašto ne bi murali po zadarskim kvartovima biti naslijeđe koje će naša generacija ostaviti u baštinu sljedećima“ sa zadarskim umjetnicima Valentinom Radmanom i Albom Miočev.

List, koji se zadnje dvije godine uvrstio među najbolje školske listove u državi, donosi i razgovore s komunikologom Kristijanom Sedakom i maturantima Hanom Rudić, Davorom Bobanom, Nikom Nikićem i Samuelom Čarapinom, jedinim maturantom sjemeništarcem, te s trojicom učenika drugih razreda koji su se doselili u Zadar i uče hrvatski jezik, kao i razgovor s Enom Knez, učenicom 1.a razreda, državnom prvakinjom u džudu.

c4c55ca1ab60010735e0c47d245b4e08.jpg?v=2Čitatelje će sigurno zanimati i vijesti u slikama, kako se prave sapuni i nevenova mast, kojih je to 10 najboljih filmova u 2021., kako je održano državno natjecanje u školi i proslavljeni Marulićevi dani. Tu su i novi likovni, literarni i fotografski radovi učenika i brojne druge vijesti i osvrti „Sa svih strana“ doneseni na 64 stranice 18. broja tiskanog u 1000 primjeraka.


Reci što misliš!