Događaji

#covid-19

Veliki odaziv na cijepljenje na otoku Ugljanu

Veliki odaziv na cijepljenje na otoku Ugljanu
Sanjin Strukić/PIXSELL

Na cijepnom punktu u područnoj školi u Kalima u protekle je tri subote cijepljeno ukupno 447 otočana. Tako će na Ugljanu i Pašmanu 70 posto ukupno biti cijepljeno protiv koronavirusa. Novo cijepljene je i iduće subotu, 4. prosinca i otočani će se moći cijepiti prvom, drugom ili trećom dozom.

I ove, treće subote za redom, na punktu za cijepljenje u Kalima, velik odaziv mještana oba susjedna otoka, Ugljana i Pašmana, nije izostao. Cijepljeno je 136 osoba, što je ukupno, na punktu u područnoj školi u Kalima, u tri dosadašnje akcije subotom, 447 cijepljenih otočana. Dodaju li se tom broju i oni koji su cijepljeni kod obiteljskih liječnika, ili na drugim punktovima, otoci Ugljan i Pašman, na dobrom su putu da uskoro dosegnu procijepljenost od 70 posto.

Medicinski timovi radili su u pojačanom broju, kako ponovno ne bi došlo do stvaranja redova, i kako bi cijepljenje proteklo bez gužvi. Zahvaljujemo svim timovima, Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije i posebnu zahvalu upućujemo medijima, koji od početka imaju kvalitetnu ulogu u pravodobnom informiranju javnosti, kako bi svi koji to žele, mogli pristupiti organiziranom cijepljenju.

Najavljujemo cijepljenje na istom punktu i za iduću subotu, 4. prosinca, kad će se otočani moći cijepiti prvom, drugom ili trećom dozom.


Reci što misliš!