Događaji

#pag

Obilježena 30. godišnjica pogibije hrvatskog branitelja Evelina Maržića

Obilježena 30. godišnjica pogibije hrvatskog branitelja Evelina Maržića
Radio Pag

Predsjednik UHVDR-a Grada Paga i gradski vijećnik Davor Fabijanić, paški branitelji i članovi UHVDR-a Grada Paga te gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić posjetili su mjesto na kojem je 25. listopada 1991. godine poginuo Evelin Maržić, hrvatski branitelj, Pažanin, pripadnik specijalne policije Vukovi.

Uz Pažane, nazočni su bili i župan Sisačko - moslavački Ivan Celjak i načelnik Policijske postaje Sisak Marijan Detelić, koji su odali počast Evelinu Maržiću.

Članovi UHVDR-a i Grad Pag su već prije, na mjestu pogibije Evelina Maržića, postavili spomen obilježje te su na tom mjestu položili vijence i zapalili svijeće. Evelin Maržić se uključio u obranu Hrvatske na početku domovinskog rata, a poginuo je na ratištu pored Kupe kod Siska.

Odajući mu osobitu počast Gradsko vijeće Grada Paga je, na sjednici održanoj 30. ožujka 2021. godine, donijelo Odluku o dodijeli javnog priznanja Grada Paga, imenovanjem počasnog građanina Grada Paga Evelina Maržića, posmrtno, u spomen na 30. obljetnicu njegove smrti, kao zahvalu za izniman doprinos u domovinskom ratu.

​​