Događaji

#hrvatska

Aladrović: Većina djelatnika u socijalnoj skrbi je pokazala odgovornost

Aladrović: Većina djelatnika u socijalnoj skrbi je pokazala odgovornost

Ministar rada i socijalne politike Josip Aladrović osvrnuo se u utorak na djelatnike u jednoj splitskoj ustanovi socijalne skrbi koji se drugi dan zaredom ne žele testirati ustvrdivši da je velika većina djelatnika pokazala odgovornost, "a to je ono zbog čega možemo biti zadovoljni".

“Velika većina djelatnika je pokazala odgovornost i to je ono na čemu možemo biti zadovoljni. Ovdje imamo odluku Stožera. Odluka Stožera ima zakonsku snagu. Vrlo su jasna rješenja, odnosno mogućnost. Od toga da se nekoga mora evidentirati da ga nema na radu", rekao je Aladrović gostujući u Dnevniku N1. 

Dodao je i kako u ovom trenutku još uvijek ne želi govoriti o otkazima. "Siguran sam da ovo možemo na miran način riješiti i na zadovoljstvo njih. Ukoliko tako ne bude, vrlo su jasne opcije”, poručio je ministar.

Dodao je i kako su konzultirali i pravne stručnjake koji se bave radnim pravom. "Sve opcije koje Zakon o radu predviđa su na stolu”,  kazao je.

Upitan o prigovorima oko toga da djelatnici u sustavu socijalne skrbi moraju imati covid potvrde, a ljudi koji dolaze izvana ne moraju, Aladrović je uzvratio: “Mi smo išli logikom onoga što nam je najbitnije u ovom trenutku. Svaka korisnička skupina ima svoje specifičnosti. U domovima za starije niti posjeti nisu dozvoljeni bez covid-potvrda”.