Događaji

drama se nastavlja

Verbalni sukob antimaskera i ravnatelja škole u Krapinskim Toplicama, policija prijavila roditelje

Verbalni sukob antimaskera i ravnatelja škole u Krapinskim Toplicama, policija prijavila roditelje
Marin Tironi/PIXSELL

Ne smiruju se napetosti pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama. Naime, ni jutros u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole.

Roditelji su stoga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje su, kako su tvrdili, učili zajedno sa sinom. Nedaleko njih je stajala skupina prosvjednika antimaskera, piše Index.

Odbili pokazati osobne policajcima pa se maknuli

Policija je oko 10:35 krenula legitimirati antimaskere koji su se okupili u blizini. Prosvjednici su odbili dati osobne iskaznice, a policajci su im govorili da po zakonu imaju pravo utvrditi njihov identitet. Nakon policijskog upozorenja prosvjednici, koji u razgovoru za Index tvrde da nisu prosvjednici, udaljili su se iz neposredne blizine škole. Jedan antimasker je u Indexovom prijenosu pokušao zatražiti broj značke od policajca, ali je ubrzo odustao.

Župan Kolar: Oni koji rade nered nisu dobrodošli

Pred školom se danas pojavio i Ivan Pokupec, vjeroučitelj, antimasker i bivši živozidaš iz Križevaca koji je pred kamerama mahao s kaznenom prijavom. Njegov dolazak, ali i ostale prosvjednike u razgovoru za Index je komentirao župan Željko Kolar koji je rekao da takvi "nisu dobrodošli".

Policija uručila više prekršajnih naloga roditeljima

Policija je oko 13 sati uručila više prekršajnih naloga roditeljima dječaka koji već danima ne pohađa nastavu jer ne nosi masku u hodniku škole. Otac dječaka, Kristijan Gaćina, odbio je primiti naloge pa mu ih je policajka zataknula za brisače automobila. Nakon toga roditelji su se odvezli.


Reci što misliš!