Događaji

#turizam

Dodijeljene nagrade za najljepše vrtove i okućnice Ugljana

Dodijeljene nagrade za najljepše vrtove i okućnice Ugljana
Maja Dešpoja/Naši školji

Devetnaestu godinu zaredom, Turistička zajednica mjesta Ugljan od ljeta se oprostila manifestacijom “Ugljan u cvijeću”.

Kako kaže direktorica TZM Ugljan Marina Belić Telac, to je šlag na torti svih ljetnih događanja u kojima se nagrađuju najljepši vrtovi i okućnice Ugljana.

-Zbog epidemije uzrokovane koronavirusom, izostala je središnja svečanost podjele priznanja i nagrada najboljim i najupornijim vrtlarima koje ni ljetna suša nije obeshrabrila u naumu da sačuvaju svaki cvijet i grm. Ipak, priznanja i nagrade su dodijeljeni pojedinačno, svakome u svome vrtu, dodaje ravnateljica Belić Telac.

Govoreći o ovogodišnjoj glavnoj turističkoj sezoni, ističe da je bila više nego uspješna.

– Ponosna sam što smo i u ovoj izazovnoj godini prepoznati kao sigurna i poželjna destinacija, a o tome svjedoče i statistički podaci preuzeti iz sustava eVisitor. Mjesto Ugljan u prvih osam mjeseci ove godine bilježi 14.892 dolaska i 156.778 noćenja. Porast je to od 21,47% u dolascima u usporedbi s istim razdobljem 2020. godine, dok u noćenjima imamo porast od 17,97%. U usporedbi sa 2019. godinom, riječ je o porastu od 19,63% u dolascima i 15,24% u noćenjima. Ovo su iznimno obećavajuće brojke i s veseljem čekamo sljedeću, 2022. godinu, poručuje ravnateljica TZM Ugljan Marina Belić Telac.

Priznanja su dodijeljena u kategorijama: najljepša terasa ugostiteljskog objekta, najljepši vrt i okućnica kuće za odmor te najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva. Uz djelatnice TZM Ugljan, vrtove i okućnice ocjenjivale su članice i članovi Udruge Điran.

Vlasnici nagrađenih vrtova i okućnica, osim priznanja, dobili su i poklon-bon za robu iz vrtnog programa u trgovini Bure d.o.o., u skladištu, koji mogu iskoristiti do 31. kolovoza 2022. godine.

Priznanje za najljepšu terasu ugostiteljskog objekta osvojila je Konoba Ugljan.

Treće mjesto u kategoriji najljepši vrt i okućnica kuće za odmor osvojili su Pavica i Stanko Sačer, drugo mjesto pripalo je Heleni i Stanislavu Raabu, a prvo mjesto su osvojili Anica i Zdenko Kuhar.

Treće mjesto u kategoriji najljepši vrt i okućnica domaćeg stanovništva osvojila je Mirjana Barešić, drugo mjesto je osvojila Radojka Ljoka, a epitet najljepšeg vrta pripao je Mirni Stipanić.


Reci što misliš!