Događaji

#zadra

Kreće novi projekt koji će popularizirati STEM kod djece i mladih

Kreće novi projekt koji će popularizirati STEM kod djece i mladih
Potraga.hr

Početna konferencija projekta „AgroSTEM", kojoj je korisnik Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari u suradnji s regionalnim koordinatorom Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, održat će se u petak, 13. kolovoza s početkom u 10:30 sati u PZ Maslina i Vino (MasVin).

Partneri na projektu su Veleučilište „Marko Marulić" Knin, Udruga za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci" - Benkovac, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Općina Zemunik Donji. Provedba projekta „AgroSTEM" započela je 18. svibnja 2021. godine i trajat će 24 mjeseca. Projekt se u 100-postonom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.833.056,40 HRK.

Provedbom projekta osigurat će se jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za aktivno uključivanje djece i mladih te opće populacije u popularizaciju STEM-a te će se unaprijediti kapaciteti organizacija civilnoga društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a. Također, unaprijedit će se suradnja organizacija civilnoga društva i odgojno-obrazovnih i visoko obrazovnih institucija u području popularizacije STEM-a te će se povećati broj aktivnosti s ciljem popularizacije STEM-a u općoj populaciji s naglaskom na djecu i mlade.

Agencija ZADRA NOVA je u suradnji s prijaviteljem i partnerima pripremila i prijavila projekt te će sudjelovati i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektima omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.