Događaji

#turizam

Unatoč epidemiološkoj situaciji Pašman ostvaruje sve veći turistički rast

Unatoč epidemiološkoj situaciji Pašman ostvaruje sve veći turistički rast

U razgovoru s direktoricom TZO Pašman Petrom Perinović doznali smo kako i ove pandemijske godine općina Pašman ostvaruje daleko bolje rezultate u usporedbi s ukupnom nacionalnom statistikom.

– Na području TZO Pašman i ove godine veoma smo zadovoljni turističkim rezultatima pa smo tako u mjesecu srpnju ostvarili čak 98% dolazaka i 98% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu. U srpnju je ostvareno 142.686 noćenja što je 2% više u odnosu na isto razdoblje u 2020. godini. Na razini godine ostvareno je 96% dolazaka i 97% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, kazala nam je Perinović.

Ulaganja u turističku infrastrukturu, sve veća kvaliteta smještajnih kapaciteta kao i opravdana percepcija otoka kao epidemiološki sigurnih destinacija osnovni su razlozi odličnih rezultata.

– Otoci su i ove godine veoma popularna i zanimljiva turistička odredišta, a Pašman ostvaruje sve veći turistički rast. Brojna ulaganja u turističku infrastrukturu, manifestacije i podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta pridonose tome da na području općine Pašman turizam kao grana gospodarstva ima uzlaznu putanju. Vjerujemo kako postoji velik potencijal da do kraja turističke sezone dostignemo turističke rezultate iz 2019. godine referirajući se na izvrsne rezultate za mjesec srpanj.

U usporedbi s prošlom godinom uspješno je napravljen iskorak prema obogaćivanju turističke ponude, a da se pri tom nije ugrozio status otoka kao sigurne destinacije.

– Manifestacije smo ovu godinu prilagodili epidemiološkoj situaciji pa se tako održavaju manje predstave za djecu i odrasle i sportska događanja gdje se može sukladno mjerama kontrolirati broj okupljenih, pojašnjava Perinović.


Reci što misliš!