Događaji

#pašman

Proslava Dana općine Pašman obilježena predstavljanjem kipa „Našim materama u spomen“

Proslava Dana općine Pašman obilježena predstavljanjem kipa „Našim materama u spomen“
Otok Pašman

Jučer, 11. lipnja u centru mjesta Pašman održala se proslava Dana općine Pašman koju je obilježilo predstavljanje kipa „Našim materama u spomen“, rad akademskog kipara fra Joakima Gregova.

Svečanost je svojim govorom otvorio načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić koji je poželio dobrodošlicu svim uzvanicima.

– Iako je ovo treći kip u mjestu Pašman, spomenik našim materama ipak je nekako poseban jer majka je najdivnija i najodanija osoba na svijetu, to svaki sin ili kćer jako dobro znade. Kako izreka kaže: Majka je čovjek kome treba podići spomenik samo zato što postoji. I zato mi sa ovim spomenikom odajemo počast svim majkama ili materama otoka Pašmana kao i svima onima koje posjete naš otok, izjavio je načelnik Pašmana.

Fra Joakim Gregov, rodom iz Pašmana, inače je idejni začetnik ovog spomenika, a njegov prijedlog u Općini Pašman rado je prihvaćen te su na kraju zajednički uspjeli realizirati ovaj projekt.

Dan općine Pašman se prema odluci Općinskog vijeća Općine Pašman svake godine obilježava 13. lipnja na blagdan svetog Antuna Padovanskog.

I za kraj čestitamo svim stanovnicima općine Pašman sretan sutrašnji Dan općine i blagdan zaštitnika općine svetog Antuna Padovanskog.


Reci što misliš!