Događaji

POGIBIJA DVOJICE MLADIĆA

Majka poginulog pilota upozorava: Još se ništa ne zna jer je istraga u tijeku. Boli me čitati neistine

Majka poginulog pilota upozorava: Još se ništa ne zna jer je istraga u tijeku. Boli me čitati neistine
Marko Dimić/PIXSELL

Odmah poslije nesreće pojavili su se anonimni svjedoci koji su prije dovršetka službene istrage tvrdili da je avion bio prenisko

Natporučnik Marko Novaković (31) i poručnik Luka Jagatić (25) poginuli su prije godinu dana prilikom trenažnog leta u školskom zrakoplovu Zlin 242L, koji se srušio u mjesto Biljane Donje blizu Zadra. Istraga oko pogibije dvojice pilota još nije dovršena.

''Svi su ga uvijek hvalili, bio vrhunski pilot i nije bez razloga završio u Krilima oluje'', rekla je Adela Novković, majka poginulog pilota natporučnika za 24sata.

''Još se ništa ne zna jer je istraga u tijeku. Još nije završila. Ali boli me čitati neistine'', dodala je majka.

Odmah poslije nesreće pojavili su se anonimni svjedoci koji su prije dovršetka službene istrage tvrdili da je avion bio prenisko za izvođenje akrobatske figure "zvono". Tvrdnje da je Zlinom puno teže upravljati i da je puno slabiji zrakoplov od PC-9 Pilatusa pa da se stoga  tako rizične aviofigure trebaju raditi na visini od čak dva do tri kilometra bolne su za obitelj jer pretpostavljaju pogrešku pilota.

Novaković je bio jedan od najvećih pilotskih talenata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i kroz godinu dana postao član akrobatske skupine "Krila Oluje".


Reci što misliš!