Događaji

zebra dalmatinka?

"101 dalmatinac" za novo brendiranje Zadra

Marko Dimic/PIXSELL

Sandra Babac je došla na ideju "Zebre dalmatinke" koja bi, ukoliko u budućnosti bude postavljena u Ulici Zadarskoga mira 1358., na potezu od Foruma prema mulu, mogla privući brojne goste grada te postati nova zadarska atrakcija.

Prije 60 godina, točnije 25. siječnja 1961. po prvi put je u kinima prikazan animirani film Walta Disneya "101 dalmatinac", prema istoimenoj knjizi Dodie Smith. Do danas je ostao jedan od najpoznatijih i djeci omiljenih Disneyevih filmskih klasika, te je bez sumnje proslavio našeg autohtonog psa.

Uz brojne aktivnosti koje u tjednu od 25. do 30. siječnja povodom ove obljetnice organizira zadarska Gradska knjižnica, u programu Radio Zadra gostovali su Branko Šare, predsjednik kinološkog društva "Dalmatinski pas" iz Zadra i predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza te Sandra Babac, poduzetnica koju prije svega znamo po njenom brendu "Šinjorina smokva" ali i brojnim inicijativama u javnom životu Zadra. 

Imali smo tako prilike doznati više o ovoj jedinstvenoj sorti pasa koju nemamo često prilike vidjeti na ulicama Zadra kao i činjenicu da je Iva Medić počela uzgajati pse dalmatince što bi u budućnosti moglo rezultirati većim brojem pasa dalmatinaca u našim krajevima. 

Sandra Babac otkrila nam je kako je došla na ideju "Zebre dalmatinke" koja bi, ukoliko u budućnosti bude postavljena u Ulici Zadarskoga mira 1358., na potezu od Foruma prema mulu, mogla privući brojne goste grada te postati nova zadarska atrakcija. 


Reci što misliš!