Događaji

vrijeme danas

U Dalmaciji djelomice sunčano, ponegdje uz malo kiše

Do vikenda južina i iznadprosječna toplina, ali i sve češća oborina, na Jadranu i uz njega i obilnija...

U srijedu na istoku Hrvatske barem djelomice sunčano i toplije nego u utorak. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2 °C, a najviša dnevna između 9 i 11 °C.

Za siječanj iznadprosječno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, te djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadni vjetar. I na području Banovine djelomice sunčano, ujutro uz temperaturu od 0 do 2 °C, a najvišu dnevnu između 8 i 10 °C.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, a u gorju i pretežno oblačno. Mjestimice će biti kiše, a ponegdje u najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na udare mjestimice i olujan. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 1 °C, na moru između 5 i 8 °C. Najviša dnevna od 4 do 7 °C, uz obalu između 10 i 13 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali ponegdje može pasti i malo kiše, osobito u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno jugo, potkraj dana mjestimice i jako, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2 °C, uz obalu između 6 i 9 °C, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 14 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, gdje uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje može pasti i malo kiše. Puhat će umjereno, prema kraju dana mjestimice i jako jugo.