Događaji

vremenska prognoza dhmz-a

Hladno jutro uz moguće temperaturne minuse, dnevna temperatura između 5 i 7 °C

I u nedjelju će diljem Hrvatske biti razmjerno hladno, uz povremeni mjestimični snijeg ne samo u mnogim krajevima unutrašnjosti, nego i ponegdje na Jadranu, gdje će bura prijepodne oslabjeti pa navečer ponovno pojačati.

Hladni val koji može utjecati na zdravlje neće popuštati ni u većinom suh i barem djelomice sunčani ponedjeljak, pa još ni u utorak ujutro, ali hoće tijekom utorka, kada uz južinu i osjetno zatopljenje dolaze sve mnogobrojniji oblaci iz kojih će biti povremenih oborina, najprije gdjegod snijega, zatim sve češće kiše...

Snijeg će biti češći u gorskim krajevima, a povremeno će padati i u unutrašnjosti Istre. Moguć je i uz obalu sjevernog Jadrana, dok će na otocima uz promjenljivu naoblaku biti uglavnom kiše. Nakon hladnog jutra, u gorju uz najnižu temperaturu zraka oko -9 °C, danju će biti između -3 i 0 °C. Hladno i na moru, osobito u Istri. Bura će nakratko okrenuti na južni vjetar i jugo, a navečer i u noći ponovno jačati.

Promjenljivo oblačno bit će u Dalmaciji, uz povremene oborine - snijeg u Zagori, kišu na otocima, a susnježice i snijega moglo bi biti i ponegdje uz obalu. Nakon bure zapuhat će umjeren jugoistočni i istočni vjetar uz umjereno valovito more. Jutro hladno, osobito u Zagori, a poneki temperaturni "minus" moguć je i uz obalu.

Malo kiše, ali i susnježice može biti i na jugu Hrvatske, u čijim će višim predjelima padati snijega. Umjerena i jaka bura će oslabjeti i okrenuti na istočnjak i jugo. Jutarnja temperatura oko 0 °C, a dnevna uglavnom između 5 i 7 °C", prognozirala je za HRT, Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a.


Reci što misliš!