Događaji

COVID-19

Policija upala u dva ugostiteljska objekta, u jednom pronašli zaraženog mladića koji je kršio samoizolaciju

Policija upala u dva ugostiteljska objekta, u jednom pronašli zaraženog mladića koji je kršio samoizolaciju
PUZ

Racija koju su zagrebačka policija i inspektori proveli u dva ugostiteljska objekta rezultirala je zatvaranjem oba objekta na 30 dana zbog prekoračenja radnog vremena, a u jednom je uhvaćen pozitivan mladić koji se morao liječiti kod kuće.

Prekoračenja radnog vremena utvrdili su državni inspektori u ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama i u noćnom baru na području Maksimira, izvijestila je u subotu policija. Oba objekta zatvorena su za daljnji rad usmenim rješenjem na 30 dana, odnosno do okončanja njihovih mjera.

Inspektori Civilne zaštite utvrdili su, pak u tim su objektima nepravilnosti u smislu broja osoba i razmaka između stolica pa će odgovorne osobe nakon kriminalističkog istraživanja biti kazneno prijavljene zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti i predana pritvorskom nadzorniku.

Covid pozitivan mladić išao u noćni bar

Kaznena prijava slijedi i 23-godišnjaku zaraženom koronavurosom koji je usprkos određenoj mu mjeri "Covid - liječenje u kući" zatečen u noćnom baru među više od 170 gostiju, kažu u policiji koja je objavila snimku racije.

Policija je tijekom akcije koju je provela u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite zatekla, legitimirala i provjerila 239 osoba. Na obje lokacije prekršajno je prijavila po tri osobe zbog kršenja Zakona o osobnoj iskaznici, a u dva slučaja uporabila je sredstva prisile.

Prema 33-godišnjaku u ugostiteljskom objektu policajci su upotrijebili sredstva prisile zbog vrijeđanja i omalovažavanja te će biti prijavljen zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, dok će 28-godišnjak iz noćnog bara biti prijavljen zbog odbijanja davanja osobne iskaznice na zahtjev policijskog službenika.