Događaji

Eu projekt

Na zadarskom sveučilištu održana znanstvena radionica u sklopu projekta ADRIREEF

Na zadarskom sveučilištu održana znanstvena radionica u sklopu projekta ADRIREEF
Leonard Kvarantan

Prošlog je tjedna u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u sklopu projekta Adrireef održana druga znanstvena radionica.

Zbog nemogućnosti okupljanja većeg broja ljudi, a prema uputama Nacionalnog stožera, na radionici je prisustvovalo 30 sudionika iz Hrvatske uz pridržavanje epidemioloških mjera, te 20 sudionika preko Zoom platforme.

Talijanski partneri i hrvatski znanstvenici i istraživači te dionici iz područja turizma, plave ekonomije te javnih ustanova koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati su se uključili preko Zoom platforme te su održali prezentacije o dosadašnjim rezultatima svojih istraživanja u sklopu istoimenog projekta.

Od hrvatskih partnera sudjelovali predstavnici Pomorskog fakulteta u Rijeci, Institut Ruđer Bošković, Javna ustanova RERA S.D. iz Splita, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce Split, Razvojna agencija zadarske županije Zadra Nova i organizator Sveučilište u Zadru.

Budući da je cilj projekta promicanje plave ekonomije i davanje nove i dodane vrijednosti jadranskim grebenima, fokus radionice je bio na sadašnjim i potencijalnim dionicima. U tu svrhu pokraj istaknutih znanstvenika kao što su prof. dr. sc. Petar Kružić i dr. sc. Bruna Petani, prezentacije su održali predstavnici sportskog turizma Ante Kolanović, ronilačkog turizma Igor Glavičić, adrenalinskog turizma Filip Vulić, turističke zajednice Dugog otoka Lucija Uglešić, Javne ustanove „Natura Jadera“, mr. sc. Morana Bačić.