Događaji

COVID-19

Vojska postavlja šatore ispred Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Vojska postavlja šatore ispred Medicinskog fakulteta u Zagrebu
MORH

Hrvatska vojska postavlja šatore ispred zagrebačkog Medicinskog fakulteta, izvijestilo je u utorak Ministarstva obrane napominjući kako će se šatori koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata.

U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja koronavirusa, pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu pružaju potporu Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, stoji u priopćenju.

Hrvatski vojnici postavljaju petnaest polja šatora tipa M70 s pripadajućim poljskim stolovima i klupama na tri lokacije u dvorištu Medicinskog fakulteta u Zagrebu koji je stradao u potresu tijekom ožujka. Na postavljanju šatora angažirano je deset pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske, a šatori će se koristiti za potrebe boravka i prehrane studenata.

„Od samog početka izbijanja pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, pripadnici Hrvatske vojske aktivno sudjeluju u pomoći civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske. Uz pružanje logističke pomoći zdravstvenim ustanovama diljem Hrvatske, odnosno izgradnjom ekspedicijskih kampova i šatora, pomoć pruža i vojno zdravstveno osoblje", rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Podsjetio je i kako su do sada pripadnici Hrvatske vojske postavili ukupno 66 šatora za potrebe obavljanja trijažnih postupaka te će i dalje biti na raspolaganju, spremni pomoći građanima kad god zatreba.