Događaji

#koronavirus

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji rekordnih 70 novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji rekordnih 70 novozaraženih
Rudy Balasko/Shutterstock

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 70 novozaraženih koronavirusom, najviše od početka pandemije, a dvadeset i sedam je izliječeno, izvijestio je u utorak županijski stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima 30 ih je iz Dubrovnika, od kojih 14 ima utvrđenu epidemiološku vezu, 16 je iz Metkovića, od kojih osam ima utvrđenu epidemiološku vezu, te devet osoba iz Župe dubrovačke, od kojih šest ima utvrđenu epidemiološku vezu.
 
Pozitivne na koronavirus su i dvije osobe iz Stona, od kojih jedna ima utvrđenu epiedemiološku vezu, te po dvije osobe iz Korčule, Orebića i Ploča i za sve je utvrđena epidemiološka veza, kao i dvije osobe iz Opuzena, od kojih je za jednu utvrđena epidemiološka veza.

Među zaraženima je i jedna osoba iz Smokvice s utvrđenom epidemiološkom vezom, po jedna osoba iz Dubrovačkog primorja,  s Mljeta, i iz Blata te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji, a utvrđena joj je epidemiološka veza.

U dubrovačkoj bolnici od Covida-19 liječi se 21 osoba. U samoizolaciji se nalazi 828 osoba. Od jučer obrađena su 234 uzorka, a od početka pandemije ukupno 18 478.

Od 27 izliječenih njih 19 je iz Dubrovnika, pet iz Metkovića te tri iz Župe dubrovačke.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.


Reci što misliš!