Događaji

COVID-19

U Zagrebačkoj županiji 149 novozaraženiih i sedam izliječenih

U Zagrebačkoj županiji 149 novozaraženiih i sedam izliječenih
Davor Puklavec/PIXSELL

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednja 24 sata je 149 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima u gradovima najviše je - 29 osoba u Velikoj Gorici, 21 u Samoboru, 20 u Dugom Selu, 13 u Svetom Ivanu Zelini, 7 u Svetoj Nedelji, 12 u Zaprešiću, 10 u Jastrebarskom,.

Među općinama najviše ih je - 11 u Rugvici, sedam u Brdovcu i  četiri u Bistri.

U posljednja 24 sata u Županiji je sedam osoba izliječeno. Trenutno je aktivan 1321 slučaj.

Samoizolacija je propisana dijelu učenika tri razreda osnovne škole na području Samobora zbog pozitivnog djelatnika, dijelu učenika tri razreda te 7 djelatnika Srednje škole u Samoboru zbog pozitivnog djelatnika, dijelu učenika i jednom  djelatniku osnovne škole na području Dugog Sela zbog pozitivnog djelatnika, učenicima tri razreda osnove škole na području Velike Gorice zbog pozitivnog učenika i djelatnika, jednom razredu srednje škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog učenika i jednom razredu osnovne škole na području Vrbovca zbog pozitivnog djelatnika.

U ovom trenutku u Zagrebačkoj županiji je aktivan 1321 slučaj zaraze koronavirusom.

Iz Županijskog szožera podsjećaju da je  s obzirom na epidemiološku situaciju s više od 1000 aktivnih slučajeva, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije predložio Nacionalnom stožeru donošenje novih nužnih epidemioloških mjera.

Također, odlučeno je kako će od petka, 23. listopada, Županijski stožer civilne zaštite svim organizatorima društvenih okupljanja na području Zagrebačke županije, bez obzira jesu li u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na kojima se očekuje više od 50 ljudi uskratiti izdavanje suglasnosti. 

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 Od početka pandemije u Županiji je ukupno evidentirano 2130 osoba s Covidom-19, izliječene su 783 osobe, a 26 osoba je umrlo.