Događaji

do 22. rujna

U tijeku su prijave na “Kolo tkanja” - besplatne edukacije iz šivanja i tkanja za nezaposlene žene

U tijeku su prijave na “Kolo tkanja” - besplatne edukacije iz šivanja i tkanja za nezaposlene žene
Ivana Ivanovic/PIXSELL

U tijeku su prijave na besplatne edukacije iz šivanja i tkanja tradicionalne nošnje benkovačkog kraja. Prijave traju do 22.9.2020. Riječ je o projektu "Kolo tkanja" nositelja KUD-a Vukšić koji ima za cilj osposobiti 10 nezaposlenih žena, uključujući dugotrajno nezaposlene, s područja Benkovca.

Kroz 30 radionica tkanja i 30 radionica šivanja nezaposlene žene će steći znanja i vještine zahvaljujući kojima će moći izrađivati razne odjevne i uporabne predmete s motivima ovog područja koji će postati autohton suvenir benkovačkog kraja. Prijaviti se može u Zavičajnom muzeju Benkovac  ili putem e-maila: ab.kolotkanja@gmail.com

Kulturno umjetničko društvo Vukšić i Zavičajni muzej Benkovac kao korisnik i partner bespovratnih sredstava financiranja iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu razvoja i provedbe programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru provodi projekt „Kolo tkanja“ . 

Ukupna vrijednost projekta je  766.328,00 kuna, koji je 100% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.Projektom “Kolo tkanja” se želi očuvati tradicija, obogatiti kulturna i turistička ponuda benkovačkog kraja kroz izradu tradicionalne narodne nošnje.


Reci što misliš!