Događaji

vrijedni projekt

Počele pripreme za izgradnju novog trajektnog pristaništa Žigljen na Pagu

Počele pripreme za izgradnju novog trajektnog pristaništa Žigljen na Pagu

Na području Lučke uprave Novalja počinju pripreme za realizaciju izgradnje novog trajektnog pristaništa Žigljen na otoku Pagu.

-Danas se okupljaju svi meritorni sudionici ovoga projekta, gdje će osim naše Lučke uprave biti i voditelji projekta, ekipa za stručni nadzor i koordinator. Riječ je o projektu za Lučku upravu Novalja čiji je voditelj „Karoline King“. Vrijednost ugovora je 393.750 kn, a na natječaj su stigle dvije ponude. " - rekao je ravnatelj Lučke uprave Novalja prof. Igor Vidas. Potpisat će se i ugovor za stručni nadzor i koordinaciju s firmom „House“ d.o.o u vrijednosti 1.050.000 kn.

Do kraja rujna bit će potpisan Ugovor za izvođenje radova u vrijednosti od 47.898.981,63 kn što će biti financirano iz EU fondova. Odabrani izvođač radova je zagrebačka tvrtka „Graditelj svratišta“ koja bi s radovima trebala započeti početkom mjeseca listopada. Dogovoreni rok za realizaciju radova na pristaništu Žigljen je 2023. godina. Trajektno pristanište Žigljen jedno od najfrekventnijih na jadranskim otocima.


Reci što misliš!