Događaji

#izbori2020

Kalmeta: S obzirom na rezultate, Zadar i Zadarska županija zaslužuju najmanje jednog ministra

Kalmeta: S obzirom na rezultate, Zadar i Zadarska županija zaslužuju najmanje jednog ministra

Nakon objave izlaznih anketa i izvjesne više nego uvjerljive pobjede HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije i kandidat na listi, Božidar Kalmeta, bio je i više nego zadovoljan rezultatima.

Pogotovo što u IX. izbornoj jedinici osvajaju najmanje osam mandata. Sam Kalmeta je dobio blizu 10 tisuća preferencijalnih glasova, najviše od svih kandidata i IX. izbornoj jedinici.

- Ne znamo još konačne rezultate, ali ono što je neupitno je to da je HDZ nadmoćni pobjednik ovih izbora. Siguran sam da je izbor dobar, jer je Hrvatska s Andrejem Plenkovićem sigurna zemlja u sigurnim rukama i sigurnom budućnosti. Nema mjesnog odbora u Zadru u kojem HDZ danas nije dobio.

U sve 34 jedinice lokalne samouprave smo pobijedili, što govori da to nije slučajno. To govori da su birači prepoznali ljude koji žive u ovom kraju i koji će živući ovdje braniti interese našeg kraja u Zagrebu u Saboru, kazao je Kalmeta.

Nije propustio zahvaliti svima koji su izašli na izbore i glasali za HDZ.

- Ovi rezultati nam daju pravo da vrlo čvrsto tražimo da Zadar i Zadarska županija ima jedno mjesto ministra. Ima nekoliko mlađih ljudi koji su spremni za to i koji bi to vrlo dobro obavljali. I sam sam bio ministar i znam što to znači. Želimo da Zadar i županija bude područje ugodnog življenja i gospodarski jako - rekao je Kalmeta.

I njega su iznenadili prvi rezultati anketa.

- Ovakvu razliku nisam očekivao, no uvijek postoji veliki dio neopredijeljenih birača i možda je to donijelo prevagu. To je volja građana koju moramo poštovati. Prvi put ovdje sami imamo osam mandata i s tim sam prezadovoljan - zaključio je Kalmeta.


Reci što misliš!