Događaji

dobro je znati

TZ Općine Preko objavila upute za potvrde rezervacija smještaja

TZ Općine Preko objavila upute za potvrde rezervacija smještaja
TZ općine Preko

Na mrežnoj stranici Turističke zajednice Općine Preko možete pronaći primjer potvrde rezervacije smještaja kojom se dokazuje ulazak u stranaca Hrvatsku u turističke svrhe.

Od danas državljani deset članica Europske unije (Češka Republike, Mađarska, Republika Austrija, Republika Estonija, Republika Latvija, Republika Litva, Republika Poljska, Republika Slovenija, Savezna Republika Njemačka i Slovačka Republika) zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije neće morati prilikom ulaska u RH posebno dokazivati razlog svog ulaska (poslovni, gospodarski, turistički itd.), nego će moći ulaziti pod jednakim uvjetima kao i prije pojave bolesti covid-19, ali i nadalje uz epidemiološku kontrolu, i uz obvezu pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Prilikom ulaska u RH evidentirat će se njihov ulazak uz prikupljanje dodatnih podataka (mjesto odredišta, broj mobitela i e-mail adresa), radi eventualne potrebe kontaktiranja iz epidemioloških razloga.

Kako bi se smanjile gužve na graničnim prijelazima i skratilo vrijeme čekanja za prelazak državne granice, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo turizma pokrenuli su mrežnu stranicu EnterCroatia. Pri prelasku granice gosti će biti upoznati s epidemiološkim mjerama koje su na snazi u našoj zemlji.

Na stranici se nalazi online obrazac u koji se upisuju svi podaci koji su uobičajeno traženi u procesu prelaska granice te uz jednostavno predočenje putovnice ili osobne isprave policajcu na granici, broj ili kod s osobne iskaznice ili putovnice se automatski povezuje sa svim unaprijed upisanim podacima u online obrascu. Na taj način je cjelokupna procedura upisivanja podataka svake pojedinačne osobe u vozilu svedena na vremenski minimum te se povećava prometna protočnost.

Upute pronađite OVDJE


Reci što misliš!