Događaji

sufinancira eu

Benkovac: Započeli radovi na rekonstrukciji Ulice kralja Dmitra Zvonimira

Benkovac: Započeli radovi na rekonstrukciji Ulice kralja Dmitra Zvonimira
GB

Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima je program koji koristi sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a provode ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Program obuhvaća urbanu regeneraciju 5 pilot područja-malih gradova putem Intervencijskih planova. Grad Benkovac je jedno od pilot područja sa svojim projektima koji doprinose razvojnim prioritetima i ciljevima.

Jedan od projekata koji su dio Intervencijskog plana Grada Benkovca je „Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta – 1. faza“ ukupne vrijednosti 35.004.700,07 HRK s intenzitetom potpore od 85%. 

Unutar prve faze predviđeno je 5 grupa radova: 

1. grupa: Rekonstrukcija i sanacija ceste L 63125 (Obuhvaća ulice Stjepana Radića, Don Mate Klarića, knezova Šubića Bribirskih i dio Šetališta kneza Branimira) 
2. grupa: Rekonstrukcija i sanacija Ulice kralja Dmitra Zvonimira 
3. grupa: Rekonstrukcija i sanacija Ulice Antuna Mihanovića 
4. grupa: Rekonstrukcija i sanacija Velebitske ulice 
5. grupa: Rekonstrukcija dijela ceste Miranje – kamenolom Somar

Predstavnici Grada Benkovca uveli su u posao izvođače radova tvrtku Tim d.o.o. iz Zadra na Grupu 2: Rekonstrukcija i sanacija Ulice kralja Dmitra Zvonimira. Stručni nadzor nad građenjem je Civil engineering consultancy d.o.o. iz Zadra.

Ukupna vrijednost radova za Grupu 2: Rekonstrukcija i sanacija Ulice kralja Dmitra Zvonimira iznosi 10.430.554,73 HRK. Predviđeni rok za završetak radova je kraj srpanj 2021. godine, kada bi ulica po obavljenom tehničkom pregledu trebala biti privedena namjeni.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Reci što misliš!