Događaji

sve češći požari

Božinović apelirao na građane da ne spaljuju korov

Božinović apelirao na građane da ne spaljuju korov

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se i na učestale požare u posljednje vrijeme, te uputio apel građanima da se suzdrže od spaljivanja korova za vrijeme jakog vjetra.

Unatoč brojnim savjetima koje šalje Hrvatska vatrogasna zajednica, požara je sve više. Ministar Davor Božinović je posebno čestitao vatrogascima koji i prošlih dana svakodnevno gase požare, ali nisu u fokusu u ovim vremenima (Korčula, Šibenik, okolica Zadra). Govorio je i gdje se i kako se smije paliti biljni otpad te gdje ne smije. Naglasio je da su neke jedinice dale i zabranu spaljivanja otpada.

– Prije bi u ovo doba godine informativne emisije javljale o požarima, a to sada nije slučaj jer je ova tema prioritetna. Međutim, to ne znači da ih nema, posebno proteklih dana, na Korčuli, u okolici Šibenika i Zadra. Svi su posljedica neopreznog spaljivanja, istaknuo je Božinović.

Govorio je i gdje se i kako se smije te gdje ne smije paliti biljni otpad. Pozvao je  građane da biljni otpad kompostiraju, a ako se ipak odluče na spaljivanje, neka o tome obavijeste vatrogasce.

– Pojedine su jedinice lokalne samouprave donijele odluku o zabrani spaljivanja pa pratite upute – poručio je Božinović.

 


Reci što misliš!