Događaji

dobre vijesti

Oboljeli iz Preka se oporavio, izlazi iz bolnice

Oboljeli iz Preka se oporavio, izlazi iz bolnice
Dino Stanin/PIXSELL

Jedina osoba s područja Općine Preko koja je oboljela od bolesti COVID-19 danas se, nakon potvrđenog negativnog testa na koronavirus, otpušta s bolničkog liječenja te prelazi na kućno liječenje, uz izrečenu mjeru samoizolacije u sljedećih 14 dana, priopćio je Stožer Civilne zaštite Općine Preko.

Oboljeli je dobrog zdravstvenog stanja te nitko od njegovih kontakata nema simptome zaraze koronavirusom.

Molimo sve da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera koje donosi Nacionalni stožer Civilne zaštite i da se ponašaju odgovorno kako bismo spriječili širenje epidemije.

Podsjećamo i na izjavu Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, o pojavi stigmatizacije osoba zaraženih koronavirusom kao i ljudi koji se nalaze u samoizolaciji.

-Pojavljuju se informacije da postoji stigmatizacija oboljelih. Ne smije biti stigmatizacije! Svi smo izloženi i možemo se zaraziti. Bolesnici imaju svoja prava i zaštitu. Treba im pomoći, i psihički. Cijelo društvo im treba dati podršku. Oni kad se vrate u sredinu, zaštićeni su i štite ostale. Ovi ostali koji nisu bili zaraženi i dalje su rizik. Oni koji su preboljeli, ne predstavljaju opasnost – naglasila je.


Reci što misliš!