Događaji

lijepa gesta

Duo Peka donirala 4.360 uskrsnih pogača za potrebite na biogradskom području

Duo Peka donirala 4.360 uskrsnih pogača za potrebite na biogradskom području
Youtube

Solidarnost u teškim trenucima epidemije virusom COVID-19 su pokazali i mali ljudi ogromnog srca, među njima je i pekara Duo Peka iz Biograda na Moru.

Duo Peka je u ovo korizmeno, preduskrsno vrijeme odlučila onima kojima je to najpotrebnije donirati jedan od simbola Uskrsa, uskrsne pogače.
- Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru za najpotrebnije i starije u bivšoj općini Biograd donirali smo 4.360 uskrsnih pogača, kazao je Tomislav Knez, voditelj poslovanja u Duo Peka.
Za ovu lijepu priču »krivac« je biogradski Crveni križ koji je Zadarski list obavijestio o ovoj humanoj gesti, jer Duo Peka nije želio od donacije praviti medijsku senzaciju.

Putujuća trgovina i dostava
- Ovo je ludo vrijeme, ali zapamtite da smo u ovome svi zajedno. U vremenima kao što su ova važno je da budemo ujedinjeni i napravimo sve što možemo kako bismo pomogli. Trenutak je ovo kada se mi, kao društvo, moramo držati zajedno i voditi računa jedni o drugima, poručio je Knez.
Duo Peka Biograd je poznat po tome kako svojim donacijama s proizvodima kruha već tradicionalno donira kulturno-umjetničke, športsko-zabavne i turističke manifestacije, Crveni križ, Caritas, škole za Dane kruha i druge.

- Duo Peka u ovom opasnom po život vremenu, kugi 21. stoljeća, svima kojima je to potrebno, a osobito umirovljenicima, dostavlja po želji kruh, pecivo, razne slastice ili pogače na kućna vrata pozivom na 023/638 377 ili na 091/588 4019, objavio je inače samozatajni Tomislav Knez.
Nije ovih dana lako raditi, ali je često lakše nego sjediti kod kuće. Oni koji moraju izaći – sve hitne službe, liječnici, trgovci, pekari, kažu nam da su usmjereni na posao, a ne na strahove.

Zahvala svima na prvoj liniji
- Pomno pratimo situaciju s koronavirusom te činimo sve što možemo kako bismo zaštitili naše kupce i zaposlenike. U ovom trenutku želimo poručiti medicinskom osoblju, svim žurnim službama, Crvenom križu, Caritasu, volonterima, našim kupcima i svim koji su na prvoj liniji u borbi u suzbijanju ove nove bolesti,da smo uz njih u ovoj teškoj situaciji, poručio je Denis Zorić, direktor Duo Peka.
Biogradski Crveni križ djeluje u Gradu Biogradu te u općinama Pakoštane, Sv. Filip i Jakov, Tkon i Pašman.

- Donirane pogače su dijeljene osobama iz sustava socijalne pomoći i umirovljenicima. U Pakoštanima su uskršnje pogače po kućama dijelili članovi pakoške Torcide, u Tkonu članovi Stožera civilne zaštite, u Općini Pašman getro domaćica Branka Milolović iz programa Pomoć u kući i DVD. U Općini Sv. Filip i Jakov žene u projektu Zaželi i Općina, a pogače su dostavljene i filipijanskom Centru za rehabilitaciju, kazala je Franka Troskot, ravnateljica biogradskog Crvenog križa.
U Gradu Biogradu za uskrsne pogače bili su zaduženi vrijedni, radišni i hrabri mladi volonteri.

- Za ovu prigodu Grad Biograd nam je ustupio električni osobni automobil od Udruge Volonter, istaknula je Troskot te je nastavila:
- Nazovite nekoga kome je potrebno donijeti lijekove ili hranu, nazovite nekoga tko je izoliran i kome je, možda, potreban razgovor. Bilo da je riječ o ovome ili nečem drugom, potrebno je da svi budemo tu jedni za druge, zaključila je Franka Troskot.


Reci što misliš!