Događaji

vrijeme danas

Djelomice sunčano, puhat će jaka do olujna bura

Djelomice sunčano, puhat će jaka do olujna bura
Bojan Bogdanić

U ponedjeljak ponovno u većini Hrvatske hladnije, osobito u unutrašnjosti, te posvuda vjetrovito, a ponegdje će biti i uglavnom slabih oborina.

U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj u početku biti barem djelomice sunčano, zatim postupno sve više oblaka sa zapada. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 7 °C, a najviša dnevna između 9 i 11 °C.

Malo hladnije poslijepodne bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno oblačno, u drugom dijelu dana i potpuno oblačno vrijeme, ponegdje uz malo kiše, a moguća je i susnježica. Bit će i vjetrovito, s umjerenim i jakim sjevernim vjetrom.

U gorskim krajevima većinom oblačno, u početku s kišom, a zatim, uz pad temperature zraka, ponegdje susnježicom i snijegom. Puhat će mjestimice jak sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu promjenljivo, ponegdje s kišom, osobito poslijepodne, a može biti i snijega nošena burom. Puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska, pri čemu će more biti valovito, mjestimice i jače valovito. Temperatura zraka u gorju od 0 do 4 °C, uz obalu uglavnom između 9 i 14 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, a u njezinoj unutrašnjosti povremeno može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Puhat će jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6 °C, uz obalu između 8 i 12 °C, a najviša dnevna od 15 do 18 °C.

Na jugu Hrvatska još većinom sunčano i danju razmjerno toplo, s temperaturom i do 19 °C. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, navečer bura.


Reci što misliš!