Događaji

apel

Stožer Općine Preko: Poštujte zaštitne mjere i upute!

Stožer Općine Preko: Poštujte zaštitne mjere i upute!
Sanjin Strukić/PIXSELL

Stožer Civilne zaštite Općine Preko zato još jednom podsjeća i moli sve građane da poštuju i pridržavaju se zaštitnih mjera, uputa i savjeta.

Iza nas je drugi tjedan u kojemu je Nacionalni stožer Civilne zaštite, u nastojanju da se spriječi širenje epidemije koronavirusa, donio mnoge odluke i mjere koje su nam promijenile ustaljeni način življenja.

Na regionalnoj i lokalnoj razini za provedbu mjera i organizaciju života u novonastalim uvjetima nadležni su županijski i općinski stožeri, policijske uprave i sve javne službe koje i inače brinu o sigurnosti građana.

Stožer Civilne zaštite Općine Preko zato još jednom podsjeća i moli sve građane da poštuju i pridržavaju se zaštitnih mjera, uputa i savjeta:

SAMOIZOLACIJA

U ovom trenutku nekoliko osoba ima propisanu mjeru samoizolacije i nužno je da ih se pridržavaju. Postoji li i najmanja sumnja da netko krši izrečenu mjeru samoizolacije, stožer moli da se o tome obavijesti PU zadarska na broj 192 jer jedino policija ima uvid u evidenciju samoizolacija.

SOCIJALNI KONTAKTI

Najstrože su zabranjena sva javna okupljanja u zatvorenom (privatne proslave) i na otvorenom prostoru. Prilikom odlaska u trgovinu nužno je održavanje razmaka od 1 metra na otvorenom te 2 metra u zatvorenom prostoru. Na snazi je i strogo ograničavanje zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, što se odnosi na sve ulice, trgove, rive, parkove i ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Ako netko ima saznanja da se krši ova mjera, može to prijaviti PU zadarskoj na broj 192.

ZABRANA KRETANJA POSEBNO JE VAŽNA ZA SVE STARIJE OD 65 GODINA I KRONIČNE BOLESNIKE!!!

POMOĆ STARIJIMA

Za starije osobe, koje žive same i nemaju nikoga tko bi im sada pomogao, osigurana je pomoć pri kupnji namirnica i lijekova, za što se mogu javiti na telefon 091 5070 995. Stožer apelira na sve da ovu poruku usmeno prenesu starijim susjedima, prijateljima i rođacima. Kupnja namirnica i nabava lijekova organizirat će se uza sve mjere predostrožnosti i zaštite.

PROPUSNICE

Slijedom odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, Stožer civilne zaštite Općine Preko otvorio je mail adresu stozercz@preko.hr na koju se može poslati zahtjev za izdavanje propusnica za napuštanje područja Općine Preko. Ako netko nije u mogućnosti poslati zahtjev elektronski, može nazvati na broj 023 286 445, ostaviti potrebne podatke za propusnicu i doći po nju kasnije ili će mu biti poslana elektronski na mail adresu koju on odredi. Podnositelji zahtjeva može doći i osobno u općinsku zgradu radnim danom od 8 do 12 sati. Odobrene propusnice za zahtjeve koji stignu elektronskim putem na isti će se način vratiti pošiljatelju zahtjeva.

 
 

Reci što misliš!