Događaji

vrijeme danas

Sunčano i danju ugodno toplo - pravo proljetno vrijeme

Sunčano i danju ugodno toplo - pravo proljetno vrijeme
Bojan Bogdanić

I posljednji tjedan veljače bit će iznadprosječno topao za ovo doba godine, ali i promjenjiv i relativno vjetrovit. Kiše će svakodnevno biti barem ponegdje, a najčešća i u većini Hrvatske najobilnija bit će sredinom tjedna.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu slabe mjestimične kiše biti uglavnom u prvom dijelu dana. Jutro će biti neuobičajeno toplo, a popodne uz više sunčanih razdoblja najviša temperatura oko 12 °C. Mjestimice će puhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

U središnjoj Hrvatskoj pak sjeveroistočni, uz također oblačniji prvi dio dana, a malo kiše ponegdje može pasti ujutro, većinom prema sjeveru. Jutarnja temperatura između 6 i 8 °C, a popodnevna od 12 do 14 °C.

Danju će podjednako relativno toplo biti i u gorju, a na obali sjevernog Jadrana temperatura će porasti i do 17 °C. Vjetar uglavnom slab, samo u gorju u noći još umjeren jugozapadni, a danju sjeveroistočni. Oblaka će biti više ujutro, kada na širem riječkom području postoji mogućnost i za pokoju kišnu kap.

U Dalmaciji sunčano i danju ugodno toplo, ujutro duž obale ponegdje burin zatim slab vjetar promjenjiva smjera. Dok će jutro u unutrašnjosti još biti prohladno, na obali uglavnom temperatura od 7 do 9 °C, a najviša dnevna između 15 i 17 °C.

Podjednake vremenske prilike bit će i na jugu Hrvatske - sunčanih sati mnogo, a temperatura vjerujem mnogima ugodna, do 17 °C. Uz slab vjetar i more će biti mirno ili malo valovito.


Reci što misliš!