Događaji

županijska skupština

Nevenka Marinović nasljednica Željka Lončara

Nevenka Marinović nasljednica Željka Lončara
Radio Zadar

Nevenka Marinović, dugogodišnja HDZ-ova političarka i bivša saborska zastupnica, kandidatkinja je za predsjednicu zadarske Županijske skupštine. Tako je danas jednoglasno odlučio Županijski odbor HDZ-a, nakon što je ostavku na mjesto predsjednika Županijske skupštine podnio Željko Lončar.

"Nevenku svi znamo, iskusna je političarka, tako da će ona nastaviti dobro voditi Županijsku skupštinu. Očekujem da ćemo dobiti još jednu žensku mirnoću, mudrost jednu i da će biti ravnopravna prema svima", izjavio je nakon sastanka predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta. 

Zahvaljujući na potpori i povjerenju kolega iz Županijskoga odbora, Marinović je izjavila kako će prema svim vijećnicama i vijećnicima biti jednaka. 

"Ja očekujem i ja se nadam da ću i ja svojom mirnoćom utjecati na ostale. Ali, očekujem ozbiljnost i kod svih vijećnika i vijećnica, jer ako smo ozbiljni onda smo manje provokativni", rekla je Nevenka Marinović odgovarajući na pitanje kako će reagirati bude li burnih skupštinskih sjednica.

HDZ-ova kandidatkinja trebala bi biti potvrđena za predsjednicu na prvoj idućoj sjednici Županijske skupštine, u kojoj stranka s koalicijskim partnerima ima većinu. 


Reci što misliš!