Događaji

vrijeme danas

Sunčano s temperaturama do 16 °C: Savršeno vrijeme za đir do grada

Sunčano s temperaturama do 16 °C: Savršeno vrijeme za đir do grada
Bojan Bogdanić

Nakon prolazne kiše, u gorju ponegdje i snijega, veljača se do ponedjeljka vraća na gotovo proljetni ugođaj, uz prevladavajuće sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme, ali na kopnu uz jutarnje "minuse", osobito u nedjelju, te uz mjestimičnu maglu, u nedjelju možda i ponegdje na moru.

I u subotu će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljive naoblake, ali uglavnom bez kiše, te u početku uz slab do umjeren sjeverozapadnjak. U Posavini ujutro ponegdje može biti magle. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 2 °C,  a najviša oko 10 °C.

Danju malo toplije nego na istoku, a ujutro malo hladnije, uz slab mraz, bit će u središnjoj Hrvatskoj. Prevladavat će sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, ujutro mjestimice i maglom. Vjetar uglavnom slab.

Pretežno sunčano bit će i na zapadu zemlje, po gorskim kotlinama uz mogućnost jutarnje magle. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Olujni udari bure ujutro će vrlo vjerojatno biti samo lokalno podno Velebita. Poslijepodne će vjetar slabjeti. Jutarnja temperatura niža nego u petak, osobito u gorju, gdje će biti i mraza, a dnevna od 8 °C u gorju do 15 °C na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji će subota obilovati suncem, a najviša dnevna temperatura bit će između 13 i 16 °C. Umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, u drugom dijelu dana u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni vjetar, a umjereno valovito i valovito more u postupnom smirivanju.

Sunčano i na jugu Hrvatske, uz podjednako jaku buru i sjeverni vjetar, koji će poslijepodne slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 4 °C u zaobalju do 9 °C na obali, a najviša oko 16 °C.


Reci što misliš!