Događaji

24/7

Josip Deur: Odlučio sam pretučenu djevojku braniti, štititi i čuvati isto kao što štitim svoju obitelj

Josip Deur: Odlučio sam pretučenu djevojku braniti, štititi i čuvati isto kao što štitim svoju obitelj
Dino Stanin/PIXSELL

Slučaj Daruvarac i dalje diže buru u javnosti. Zbog puštanja Darka Kovačevića na slobodu, u Zadru se danas nau 15 sati na Narodnom trgu sprema novi prosvjed.

Uz Daruvarčevu žrtvu stao je i zadarski poduzetnik i majstor borilačkih vještina, 36-godišnji Josip Deur koji se 18-godišnjakinji stavio na raspolaganje 24 sata dnevno, sedam dana tjedno.

"Tko je samo pomisli krivo pogledati, a kamoli dirnuti, neka računa da je pogledao i dirnuo u mene. Ja ću je braniti, štititi i čuvati isto kao što štitim i svoju obitelj. Ona je dijete prerano preminulog hrvatskog branitelja, ona je dijete koje je jedino čudom Božjim preživjelo sve one batine. 

I na koncu, ona je dijete zbog kojeg nisam mogao ostati ravnodušan i za koje sam osjetio da se i ja moram trgnuti, ostaviti sve svoje obveze, kao i svoju obitelj, te pružiti ruku pomoći koliko je to bilo u mojoj moći", rastumačio je Deur za Večernji list svoju motivaciju da se aktivno uključi u slučaj koji je šokirao Hrvatsku.

Deur otkriva kako se s 18-godišnjakinjom čuje svakodnevno te  tvrdi da "slučaj Daruvarac" više nije problem pojedinca već sustava koji je zakazao. "Nisam mogao više slušati kako se predsjednica javlja kao majka, a premijer kao otac jer se ovdje radi o tome da je zakazalo Općinsko državno odvjetništvo kvalificirajući djelo kao teške tjelesne ozljede umjesto pokušaj ubojstva. 

Sedam godina trenirao sam ultimate fight i džiju džicu te dobro znam što znači udarati nekoga pola sata ", ogorčen je Deur koji je ovu prigodu iskoristio za apel medijima da više ne emitiraju snimku brutalnog premlaćivanja djevojke jer je to iznova traumatizira. 

"Snimka joj zabija nož u srce - Pogled na taj događaj zabija joj nož u srce", prenio je Josip žrtvine riječi. 


Reci što misliš!