Događaji

nedjelja, 2. prosinca

I ove godine održat će se već tradicionalni adventski lignjolov na Viru

I ove godine održat će se već tradicionalni adventski lignjolov na Viru
Leo Banić

S ribarskim motom „Rogi ribarima!“ iz Športsko ribolovnog društva „Vir“ stiže poziv mještanima, vikendašima i svim prijateljima otoka Vira na sudjelovanje u 4. „Otvorenom kupu Vira u lignjolovu“ 2. prosinca u 15 sati.

PRAVILA I ALATI LOVA

Alati lova: peškafonda, kosavice, panula. Lovi se iz barke i s obale. Ekipu sačinjavaju 2 osobe (muško, žensko ili juniori). Kotizacija za natjecanje iznosi 50 kuna po osobi, odnosno 100 kuna po ekipi i uplaćuje se prilikom prijave. Kotizacija za pratnju iznosi 50 kuna uz prethodnu najavu zbog ograničenih mjesta. Tijekom natjecanja u barci ne smije biti drugih osoba osim natjecatelja, mogu i dvije ekipe u barci. Ekipu koja lovi s obale sačinjavaju dva člana koji moraju biti na istoj poziciji lova. Ekipe same osiguravaju barku i opremu za lignjolov. Organizatori otklanjaju svaku odgovornost za moguću nastalu štetu po natjecatelje ili druge osobe odnosno imovinu.
 

PRAVILA I ZONA LOVA

Lov se odvija oko otoka Vira na odabranim pozicijama bez ograničenja. Natjecanje započinje podjelom startnih brojeva u 14:30 na Trgu svetog Jure na Viru (adventske kućice). Lov započinje u 15 sati i završava u 19 sati predajom ulova u „Konobi Kod Spavalice“.

VAGANJE

Vaganje počinje u 19:15. Ekipa koja zakasni s predajom ulova (19:15) će se diskvalificirati. Prilikom vaganja vršit će se kontrola svježine ulova od strane stručne osobe. Ekipa koja donese na vaganje lignje ulovljene prije službenog početka natjecanja, bit će diskvalificirana. Ostali glavonošci se ne boduju. U slučaju iste težine predanog ulova kod ekipa pobjeđuje onaj koji ima manje komada. Sudi Boris Bulić. Sav ulov ostaje organizatoru koji će nakon vaganja prirediti večeru natjecateljima. Proglašenje pobjednika te podjela medalja i pehara predviđena je u 20:30.

PRIJAVE

Svi zainteresirani mogu se za sudjelovanje u lignjolovu prijaviti u prostorijama ŠRD „Vir“ (Put Spavalice 1), ili na mob. 091 333 1342 te na mail: srdvir@gmail.com.


Reci što misliš!