Događaji

petak 26. listopada

Gimnazija Jurja Barakovića domaćin "Dijaloga u Zadru"

Gimnazija Jurja Barakovića domaćin

Informacijski centar EUROPE DIRECT ZADAR (EDIC) EU projekt Zadarske županije i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj organizira ''Dijalog u Zadru'', u petak 26. listopada, od 12:30 do 13:30 sati, u dvorani gimnazije Juraj Barakovića.

Dijalozi s građanima neposredan su oblik razgovora građana s Europskom komisijom i održavaju se u svim državama članicama Europske unije od 2013. godine. Odvijaju se u obliku pitanja i odgovora. Prilika je to da u direktnom razgovoru postavljate pitanja, date primjedbe, podijelite kako politike EU-a utječu na vas i iznesete zamisli o budućnosti Europe.

S obzirom na rezultate istraživanjima (Eurobarometar broj 455, iz rujna 2017.g.,)u kojem je sudjelovalo oko 11000 mladih od 15 do 30 godina, od čega 400 iz Hrvatske, više od polovice mladih Europljana smatra da je obrazovanje i vještine glavni prioritet EU-a. Zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena dolaze na drugo mjesto, nakon čega slijedi zapošljavanje i upravljanje migracijskim tokovima i integraciju izbjeglica.

Kako učenici trećih i četvrtih razreda gimnazija Vladimir Nazor i Juraj Baraković u Zadru gledaju navedene teme kao i na to da je Hrvatska je već pet godina članica u Europskoj uniji te što to znači za mlade i jesu li oni toga svjesni moći će o tome diskutirati s voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, gospodinom Branko Baričevićem.


Reci što misliš!