Događaji

POSLJEDNJA PLOVIDBA STAROG MORSKOG VUKA

Split se emotivno i dostojanstveno oprostio od svog Olivera

Tisuće i tisuće Splićana svog su sugrađanina Olivera uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Franje Tuđmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje je u 19.56 sati katamaranom Jadrolinije isplovio prema Veloj Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice, stotine malih brodica uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala - velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

19.56  Katamaran s lijesom je krenuo prema Veloj Luci gdje će sutra biti sprovod. Splićani su Olivera ispratili dostojanstveno i s veliki pljeskom, a katamaran prate brodice na kojim su pojedinci zapalili baklje.  

19.50 Torcida je u 19.50 bakljadom ispratila Olivera koji će biti prevezen u Vela Luku. 

19.46  Povorka s lijesom se približila katamaranu koji će Oliverov lijes prevsti do Vele Luke.

19.40  Torcida je za 19:50 najavila bakljadu u Oliverovu čast.

19.33 Nepregledna kolona posljednji put pozdravlja Olivera.

19.31 U čast Olivera zazvonila su i zvona svetog Duje. 

19.30  U luku uplovljava katamaran kojim će lijes s Oliverom Dragojevićem biti prevezen u Vela Luku. Dvije raketne topovnjače Hrvatske ratne mornarice, brodovi MUP-a i Lučke kapetanije te stotine brodica ispratit će katamaran do Vele Luke. 

19.21 Počela je bakljada na brodicama.

19.20 Uz obalu su usidreni brodovi Hrvatske ratne mornarice.

19.19 Klapa pjeva veliki Oliverov hit "Moj lipi anđele".

19.15  Pokraj lijesa se izmjenjuju Oliverovi bliski prijatelji: uz suprugu Vesnu i sinove sada koračaju Petar Grašo, Doris Dragović i Tonči Huljić. Prije njih uz lijes su hodali Joško Banov, Tony Cetinski i ekipa iz grupe 'Dupini'.

19.07 Klapa je izvela "Cesaricu". Rivom se prolomio pljesak

19.00 Malo prije 19 sati lijes s Oliverom Dragojevićem, uz zvonjavu zvona, iznijeli u iz crkve sv. Frane. Lijes je duž rive pratio gromoglasni pljesak, a brodice su zatrubile.

18.55 Uz zvonjavu zvonika sv. Frane, a kasnije će i sv. Duje, iz crkve izlazi Oliverova obitelj i prijatelji koji su bili na obredu. Još nekoliko trenutaka i procesija će krenuti.

U splitskoj luci ispred rive sve je više brodica, koje stižu iz Trogira, Kaštela, Omiša, Makarske… One će trubljenjem odati počast Oliveru Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude plovio tim morskim područjem u smjeru Vela Luke, a to bi moglo biti oko 20.00 sati. 


Reci što misliš!