Događaji

prvi let na mig-u

Bivši član Krila Oluje pojačanje HRZ-a

Bivši član Krila Oluje pojačanje HRZ-a
MORH

Rendulić je iskusan pilot koji je radio kao pilot i nastavnik letenja u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze, a bio je i član skupine 'Krila oluje'

U 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na zagrebačkom Plesu početkom lipnja pilot Eskadrile borbenih aviona na obuci na avionu MiG-21, natporučnik Ivan Rendulić uspješno je izveo prvi samostalni let na borbenom avionu MiG-21 bisD.

Rendulić je iskusan pilot koji je radio kao pilot i nastavnik letenja u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze te bio član akrobatske skupine "Krila Oluje".

Foto: MORH

Kako bi zadovoljio kriterije tehničkog poznavanja aviona najprije je u Središte za obuku "Rudolf Perešin" u Zemuniku slušao Tehničku učionicu, a potom odradio praktične vježbe na avionima. Nakon uspješno položenog ispita iz Tehničke učionice, preobuku je nastavio u 91. zrakoplovnoj bazi.  Rendulić se potom upoznao s eksploatacijom aviona te radnjama, postupcima i tehnikom pilotiranja na avionu MiG-21 te je uspješno prošao i ovaj dio obuke.

Kako bi započeo letački dio obuke na školsko-borbenom avionu MiG-21 UMD s iskusnim nastavnicima letenja, uslijedilo je slijepo poznavanje područja letenja, slijepo poznavanje kabine te polaganje ispita iz poznavanja redovitih i izvanrednih postupaka na avionu MiG-21.

Prije laširanja na borbenom avionu MiG-21 bisD, Rendulić je uspješno položio kontrolni let za samostalno letenje. Nakon prvog samostalnog leta, slijede daljnji samostalni letovi prve faze obuke koja završava ispitnim letom.


Reci što misliš!